Oldtimer op de weg

Oldtimerverzekering

 • Scherpe premie met uitstekende voorwaarden
 • Verzekering op basis van taxatiewaarde
 • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Oldtimerverzekering

U bent zuinig op uw oldtimer en rijdt extra alert. Maar dat geldt helaas in het moderne verkeer niet voor alle weggebruikers. Om toch onbezorgd te kunnen toeren met uw klassieker bieden wij u een uitstekende oldtimerverzekering.

Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 km per jaar wordt gereden. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een grens van 20 jaar voor een oldtimer. Voor een gering bedrag heeft u al een WA verzekering waarmee alle schade die u toebrengt aan anderen is verzekerd. Er zijn ook oldtimerverzekeringen die een casco dekking bieden. Daarmee wordt ook de schade vergoed aan uw klassieker.

Oldtimer verzekering 

Een klassieke autoverzekering is een verzekering die specifiek is bedoeld voor oudere, waardevolle of historische auto's. Deze verzekering biedt vaak extra dekking voor schade aan de auto, zoals roest- of corrosie schade, en kan ook dekking bieden voor het vervoer van de auto naar reparatiebedrijven en het opnieuw inbouwen van originele onderdelen.

Autoverzekering Oldtimer

Een oldtimer verzekeren is vergelijkbaar met het verzekeren van een gewone auto, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. Zo worden oldtimers vaak gezien als collectible items en kan het lastig zijn om de waarde van de auto te bepalen. Daarom bieden sommige verzekeraars speciale oldtimer verzekeringen aan die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van oldtimerbezitters. Deze verzekeringen kunnen dekking bieden voor de waarde van de auto op het moment van aanschaf, de kosten van reparatie met originele onderdelen en het vervoer van de auto naar reparatiebedrijven.

Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke verzekering het beste bij jouw oldtimer past en om de voorwaarden en dekking van de verzekering zorgvuldig te lezen voordat je een verzekering afsluit. Zo weet je zeker dat je de juiste dekking hebt voor jouw waardevolle bezit.

Youngtimer Verzekering Vergelijken

Een Youngtimer verzekering is een verzekering voor voertuigen die ouder zijn dan 15 jaar, maar jonger dan 25 jaar. Dit type verzekering is speciaal gericht op voertuigen die al wat ouder zijn, maar nog steeds in goede staat zijn en waar de eigenaar nog veel waarde aan hecht.

Een Youngtimer verzekering biedt dezelfde dekking als een gewone autoverzekering, met inbegrip van dekking voor schade aan het voertuig, aansprakelijkheid en pechhulp. Sommige verzekeraars bieden echter ook extra dekkingen aan, zoals dekking voor historische voertuigen of dekking voor voertuigen die worden gebruikt voor show- en rally doeleinden.

Het is belangrijk om goed te vergelijken voordat je een Youngtimer verzekering afsluit, omdat de premie voor dit type verzekering vaak hoger kan zijn dan die voor een gewone autoverzekering. Dit komt omdat de reparatiekosten van oudere voertuigen vaak hoger zijn en omdat het risico op schade groter kan zijn.

Als je een Youngtimer verzekering afsluit, is het belangrijk om je verzekeraar te laten weten wat je met het voertuig doet. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je het voertuig gebruikt voor shows of rally's, zodat je verzekeraar hier rekening mee kan houden bij het bepalen van de premie. Het is ook belangrijk om goed te documenteren wat er met het voertuig gebeurt, bijvoorbeeld door foto's te maken of een logboek bij te houden, zodat je verzekeraar een goed beeld heeft van de staat van het voertuig.

Bij Boesveld Assurantiën een Oldtimer of Youngtimer Verzekeren

Als je een oldtimer verzekering wilt afsluiten, is het verstandig om dit te doen bij een verzekeraar in de buurt, bijvoorbeeld in de Achterhoek. Zo kan je gemakkelijk en snel terecht voor advies en eventuele vragen of problemen. Boesveld Assurantiën, gelegen in de Achterhoek, biedt verschillende verzekeringen voor oldtimers aan, waaronder WA-verzekeringen en allrisk verzekeringen. Kies de dekking die het beste bij je wensen past en geniet zorgeloos van je oude, historische of collectible auto.
 

Eerder oldtimer voor de verzekering dan voor de wegenbelasting

Pas als uw oldtimer minimaal 40 jaar oud is en op benzine rijdt, wordt uw klassieker volledig als oldtimer aangemerkt door de belastingdienst. Vanaf dat moment is uw klassieker vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Is het kentekenbewijs van uw oldtimer tussen 1975 en 1988 afgegeven, dan geldt er een overgangsregeling waarbij u in aanmerking kan komen voor een verlaagd tarief van de motorrijtuigenbelasting.

Uitkering op basis van taxatiewaarde

Kiest u voor een WA Plus of All Risk oldtimerverzekering, dan moet u in de meeste gevallen een taxatierapport overleggen aan de verzekeraar. Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijgt u tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport! Over het algemeen moet uw oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd. 

WA, WA Plus of All Risk oldtimerverzekering? 

Zodra u met uw oldtimer gaat deelnemen in het verkeer bent u als eigenaar verplicht om tenminste een WA oldtimerverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u zich tegen de schade die u door uw schuld aan anderen toebrengt. U kunt de WA verzekering van uw oltimer uitbreiden met verschillende dekking, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die u door uw eigen schuld aan uw oldtimer is ontstaan.

Schade aan anderen door u WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw oldtimer van buitenaf      
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw oldtimer door u zelf      
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Vragen over uw oldtimerverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0543 532 656.

Aanvullende oldtimerverzekeringen

Bij ons kunt u er verder voor kiezen om uw oldtimerverzekering uit te breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen voor persoonlijke schade van de bestuurder en inzittenden, juridische ondersteuning en pech onderweg. 

 • Rechtsbijstandverzekering

  Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk kan worden gesteld. Heeft u schade buiten uw schuld om? Dan moet u deze zelf verhalen op de partij die volgens u aansprakelijk is. Een basis oldtimerverzekering (WA, WA Plus of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp om schade aan uw oldtimer of letselschade te verhalen op de tegenpartij.
 • Ongevallen inzittenden

  Bij een ongeval kunnen de bestuurder en passagiers van uw oldtimer gewond raken en zelfs blijvend letsel oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is.
 • Schadeverzekering inzittenden

  Met een schadeverzekering inzittenden zijn de bestuurder en passagiers van uw oldtimer goed verzekerd voor zowel letselschade als schade aan hun bagage en kleding. Deze aanvullende verzekering keert na een ongeval met uw oldtimer een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade, ongeacht wie verantwoordelijk is. Ook passagiers kunnen aanspraak maken op de werkelijk geleden schade.
 • Pechhulpverzekering

  Hoe goed u uw oldtimer ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat u pech krijgt. Met de aanvullende pechhulpverzekering kunt u rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U kunt kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag