Fietsen aan het strand

Fietsverzekering

  • Scherpe premie
  • Uitstekende voorwaarden
  • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Fietsverzekering

Fietsverzekering vergelijken

Een fietsverzekering is een verzekering die dekking biedt voor schade aan je fiets. Dit kan bijvoorbeeld schade zijn die ontstaat door diefstal, een ongeluk of vandalisme. De verzekering kan ook dekking bieden voor medische kosten als je tijdens het fietsen letsel oploopt. De hoogte van de premie hangt af van verschillende factoren, zoals de waarde van je fiets, de dekking die je kiest en het risico van schade in jouw regio.

Een elektrische fietsverzekering is een specifieke verzekering voor elektrische fietsen. Deze verzekering biedt dezelfde dekking als een gewone fietsverzekering, maar is speciaal aangepast aan de kenmerken van elektrische fietsen. Zo kan de verzekering bijvoorbeeld dekking bieden voor de accu of het elektrische systeem van de fiets. Ook de hoogte van de premie voor een elektrische fietsverzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de waarde van de fiets en de gekozen dekking.

Of u nu een nieuwe fiets heeft of een gebruikte, u wilt hem goed beschermen tegen diefstal. Fietsen zijn immers duur genoeg! Helaas is de kans dat uw fiets gestolen wordt reëel.

Een goede fietsverzekering biedt uitkomst. Naast uw fiets kunt u ook de accessoires, zoals bijvoorbeeld uw fietsrouteplanner, in de polis opnemen. U kunt kiezen voor een verzekering die bij diefstal de nieuwwaarde van uw fiets uitkeert of de dagwaarde. Voor deze laatste betaalt u minder premie.

Extra korting

Als u een fiets heeft met een of meerdere geregistreerde diefstal preventie chips, ook wel DataTags genoemd, dan kunnen wij voor u nagaan of u een interessante korting op uw verzekeringspremie kan krijgen. Deze verborgen chips hebben een een uniek nummer en kunnen door de politie en de fietsspecialist worden uitgelezen. Fietsen met de chips hebben een duidelijk herkenbare sticker, waardoor ze ook nog een preventieve werking hebben.

Goed slot

Om een fietsverzekering te kunnen afsluiten, moet uw fiets meestal wel zijn uitgerust met een ART-goedgekeurd slot. Afhankelijk van de plaats waar u woont, kan de categorie hiervan verschillen. ART-goedgekeurde sloten zijn bij alle gerenommeerde tweewielerspecialisten te koop. Wilt u de ideale fietsverzekering voor uw situatie afsluiten met uitstekende voorwaarden? Neem dan contact met ons op.

Vragen over uw fietsverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0543 532 656.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag