Bestelauto op de weg

Bestelautoverzekering

 • Scherpe premie met uitstekende voorwaarden
 • Hoge korting bij schadevrij rijden
 • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Bestelautoverzekering

Bestelauto’s zijn er in vele soorten en maten. Ze worden steeds luxer en een groeiend aantal particulieren rijdt tegenwoordig privé in een moderne bestelauto.

In tegenstelling tot bij personenauto’s wordt de premie van de WA verzekering bij bestelauto’s niet bepaald door het ledig gewicht van het voertuig. Maar geldt het zogenaamde treingewicht als uitgangspunt. Het treingewicht is het totaal van het ledig gewicht en het laadvermogen van de wagen. Een bestelauto heeft een maximaal treingewicht van 3500 kg. Indien het treingewicht groter is, is er sprake van een vrachtauto. 

Is het ledig gewicht van uw bestelauto niet zwaarder zijn dan 1500 kg? Dan kunt u bij een aantal verzekeringsmaatschappijen als particulier ook een normale personenautoverzekering afsluiten voor uw bestelauto. 

Bestelautoverzekering

Als je een bestelauto bezit, is het belangrijk om een goede bestelautoverzekering af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je financiële zekerheid hebt in geval van schade aan je auto of letsel van anderen. Boesveld Assurantiën is een tussenpersoon voor verzekeringen die je kan helpen bij het afsluiten van een goedkope bestelautoverzekering. Zij werken samen met verschillende verzekeraars en kunnen je daarom een passende verzekering aanbieden tegen een scherpe premie. Neem gerust contact op met Boesveld Assurantien om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor een bestelautoverzekering. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en kun je met een gerust hart de weg op.

Bestelauto verzekeren? 

Er zijn verschillende soorten bestelautoverzekeringen die je kunt afsluiten, afhankelijk van je wensen en behoeften.

 1. WA-verzekering: Dit is de minimaal verplichte verzekering voor elke bestelauto in Nederland. Deze verzekering dekt alleen schade aan anderen en hun eigendommen.
 2. WA + Beperkt Casco: Dit is een uitbreiding op de WA-verzekering en biedt ook dekking voor schade aan je eigen auto. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij diefstal, brand of stormschade.
 3. WA + Volledig Casco: Dit is de meest uitgebreide verzekering voor bestelauto's. Hiermee ben je volledig verzekerd voor zowel schade aan anderen als schade aan je eigen auto. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij botsingen, stormschade of een ongeval.

Bestelautoverzekering vergelijken zakelijk?

Zakelijk verzekeren van een bestelauto is een belangrijk onderdeel van het beheren van een bedrijf. Een bestelauto kan worden gebruikt voor het vervoeren van goederen of het uitvoeren van diensten voor het bedrijf, en het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto goed verzekerd is.

Er zijn verschillende soorten verzekeringen beschikbaar voor bestelauto's, afhankelijk van de specifieke behoeften van het bedrijf. De meest voorkomende verzekeringen zijn de WA-verzekering, de beperkt cascoverzekering en de allrisk-verzekering.

De WA-verzekering, ook wel de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering genoemd, is verplicht voor alle voertuigen in Nederland en dekt de schade die u toebrengt aan andere personen, voertuigen of eigendommen tijdens het gebruik van de bestelauto.

De beperkt cascoverzekering biedt een aanvulling op de WA-verzekering en dekt ook schade aan uw eigen voertuig, zoals schade door brand, diefstal of natuurrampen. De dekking is echter beperkt en dekt niet alle soorten schade.

De allrisk-verzekering is de meest uitgebreide verzekering voor bestelauto's en dekt vrijwel alle soorten schade, zowel aan uw eigen voertuig als aan andere personen, voertuigen of eigendommen. Deze verzekering is echter ook de duurste van de drie.

Bij het kiezen van een verzekering voor uw bestelauto is het belangrijk om te overwegen hoe het voertuig wordt gebruikt en wat voor soort dekking u nodig heeft. Hierbij kunnen wij van Boesveld Assurantien u ondersteunen, klanten geven ons een 9,8. Neem vandaag nog contact met ons op voor het vergelijken en vrijblijvend advies!

Bestelautoverzekering Particulier?

Het particulier verzekeren van een bestelauto is het afsluiten van een verzekering voor een bestelauto die niet voor professioneel gebruik wordt ingezet, maar voor privédoeleinden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een bestelauto gebruikt om spullen te vervoeren of als je een bestelauto hebt om bijvoorbeeld je tuin te onderhouden.

Per Direct Bestelauto Verzekeren?

Het is verstandig om goed te kijken naar je behoeften en wat je verwacht van je verzekering. Zo kun je een verzekering kiezen die het beste bij je past en die je het meeste financiële zekerheid biedt. Boesveld Assurantiën kan je helpen bij het maken van een keuze en het afsluiten van een geschikte bestelautoverzekering.

Bij Boesveld Assurantiën een Bestelauto Verzekeren

Als je een verzekering bij Boesveld Assurantien wilt afsluiten, is het verstandig om goed na te gaan wat je verwacht van je verzekering. Bedenk welke dekking je nodig hebt en hoeveel je bereid bent te betalen voor je verzekering. Zo kun je gemakkelijk de verzekering kiezen die het beste bij je past. Boesveld Assurantiën biedt ook de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten met aanvullende dekkingen, zoals pechhulp of een vervangende auto in geval van schade of ongeval. Zo kun je je verzekering aanpassen aan je specifieke behoeften en wensen.
 

Geel of grijs kenteken

Bij het vaststellen van de premie van uw bestelautoverzekering is het van belang of u de bestelauto vooral voor zakelijke - of particuliere doeleinden gebruikt. Daarnaast is van belang of de auto op uw naam, of op naam van een bedrijf wordt gezet. Geel of grijs.

De begrippen geel of grijs kenteken zijn vooral van belang voor de belasting. Vanaf 2005 kunnen particulieren geen aanspraak meer maken op de voordelen van een grijs kenteken, zoals lage wegenbelasting, teruggave van de BPM en verrekening van de BTW.

WA, WA Plus of All Risk bestelautoverzekering? 

In Nederland is elke eigenaar van een bestelauto verplicht om tenminste een WA bestelautoverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u zich tegen de schade die u door uw schuld aan anderen toebrengt. U kunt de WA verzekering van uw bestelauto uitbreiden met verschillende dekking, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die u door uw eigen schuld aan uw bestelauto is ontstaan.

Schade aan anderen door u WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw bestelauto van buitenaf      
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw bestelauto door u zelf      
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Vragen over uw bestelautoverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0543 532 656.

Aanvullende bestelautoverzekeringen

Bij ons kunt u er verder voor kiezen om uw bestelautoverzekering uit te breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen voor persoonlijke schade van de bestuurder en inzittenden, juridische ondersteuning en pech onderweg. 

 • Rechtsbijstandverzekering

  Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk kan worden gesteld. Heeft u schade buiten uw schuld om? Dan moet u deze zelf verhalen op de partij die volgens u aansprakelijk is. Een basis bestelautoverzekering (WA, WA Plus of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp om schade aan uw bestelauto of letselschade te verhalen op de tegenpartij.
 • Ongevallen inzittenden

  Bij een ongeval kunnen de bestuurder en passagiers van uw bestelauto gewond raken en zelfs blijvend letsel oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is.
 • Schadeverzekering inzittenden

  Met een schadeverzekering inzittenden zijn de bestuurder en passagiers van uw bestelauto goed verzekerd voor zowel letselschade als schade aan hun bagage en kleding. Deze aanvullende verzekering keert na een ongeval met uw bestelauto een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade, ongeacht wie verantwoordelijk is. Ook passagiers kunnen aanspraak maken op de werkelijk geleden schade.
 • Pechhulpverzekering

  Hoe goed u uw bestelauto ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat u pech krijgt. Met de aanvullende pechhulpverzekering kunt u rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U kunt kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

Wat te doen bij schade?

Schade kunt u bij Boesveld Assurantiën direct online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen. Bij een ongeval  adviseren wij u om in elk geval:

 • foto's te maken van de aanrijding
 • de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren
 • de adresgegevens van de tegenpartij te noteren
 • samen een Europees schadeformulier in te vullen

Europees schadeformulier

Als u uw bestelautoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een Europees schadeformulier. Het is verstandig om dit formulier bij u te hebben als u bij een ongeluk betrokken raakt. Verzekeraars gebruiken het formulier namelijk bij de afwikkeling van de schade.

Schadevrije jaren

In elk volledige jaar dat u verzekerd bent en geen schade claimt, bouwt u een schadevrij jaar op. Hoe langer u  schadevrij rijdt, hoe meer korting krijgt u op de premie van uw bestelautoverzekering. Die schadevrije jaren kunt u ook weer verliezen, bijvoorbeeld als u zelf schade veroorzaakt. 

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag