Groene scooter

Bromfietsverzekering

 • Scherpe premie
 • Uitstekende voorwaarden
 • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Bromfietsverzekering

Bij ons kunt u kiezen uit drie verzekeringsvormen. Zo stemt u de dekking precies af op uw persoonlijke wensen en situatie. U kunt ook no-claimkorting opbouwen, die kan oplopen tot maar liefst 75%.

Bromfietsverzekering vergelijken

Een bromfiets is een tweewielig motorvoertuig dat is ontworpen voor personenvervoer. Het heeft een lagere topsnelheid en minder vermogen dan een motorfiets, maar is vaak goedkoper en gemakkelijker te rijden. In sommige landen heeft een bromfiets een maximumsnelheid van 45 km/u en is het niet toegestaan om op de snelweg te rijden.

Scooterverzekering vergelijken

Een scooter is een soortgelijk tweewielig motorvoertuig, maar heeft vaak een hoger vermogen en een hogere topsnelheid dan een bromfiets. Ook heeft een scooter vaak een ruimere zitplaats en een grotere opbergruimte dan een bromfiets. Scooters worden vaak gebruikt als vervoermiddel voor korte afstanden in stedelijke gebieden, omdat ze gemakkelijk te parkeren zijn en een lagere CO2-uitstoot hebben dan auto's. Hier zullen dezelfde 3 dekkingen gelden als bij de bromfiets, voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met Boesveld Assurantiën gevestigd in Winterswijk of telefonisch te bereiken via 0543 532 656 om gelijk hulp te krijgen met het vergelijken!

Verzekeringen voor Scooters & Bromfietsen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen beschikbaar voor bromfietsen en scooters:

 1. WA-verzekering: Dit is de minimale verzekering die verplicht is voor het rijden van een bromfiets of scooter. Deze verzekering dekt de schade die je aan andere personen of hun eigendommen toebrengt tijdens het rijden van je voertuig.
 2. Beperkt casco-verzekering: Deze verzekering dekt naast de WA-dekking ook schade aan je eigen voertuig door bijvoorbeeld diefstal of vandalisme.
 3. Volledig casco-verzekering: Deze verzekering biedt de meeste dekking en dekt naast de WA-dekking ook schade aan je eigen voertuig door bijvoorbeeld diefstal, vandalisme of beschadiging door een ongeval.

Het is aan te raden om goed te vergelijken welke verzekering het beste bij jouw situatie past. Bekijk bijvoorbeeld hoe vaak je je bromfiets of scooter gebruikt, wat je budget is en of je bijvoorbeeld extra dekking wilt voor diefstal of beschadiging. Zo kun je een verzekering kiezen die aansluit bij je wensen en behoeften.

Helmplicht per 1 Januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op de snorfiets. Na een aantal keer te zijn uitgesteld moeten snorfietsers dus een helm dragen tijdens het rijden. Een blauw kenteken mag een andere helm dragen als een geel kenteken.

Vijf belangrijkste punten: dit moet je weten

 • Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op de snorfiets
 • Ook op andere voertuigen met een blauw kenteken is dit verplicht, waaronder speed-pedelecs en bromfietsen
 • Snorfietsers mogen nog altijd op het fietspad rijden (behalve in Amsterdam & Utrecht)
 • Het is van belang om een ECE of NTA 8776 gekeurde helm te dragen
 • Het niet dragen van een helm kan je een boete van € 100, - opleveren, dit zal optellen als je geen helm wilt dragen

Wat kost een scooterverzekering?

Het kostenplaatje van een scooterverzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals je leeftijd, het type scooter dat je hebt, waar je woont en hoe vaak je rijdt. Gemiddeld gezien zijn scooterverzekeringen goedkoper dan verzekeringen voor auto's of motorfietsen, maar ze kunnen nog steeds behoorlijk duur zijn, vooral als je een nieuwe of dure scooter hebt.

Om een idee te krijgen van de kosten van een scooterverzekering, kun je het beste contact opnemen met Boesveld Assurantiën. Wij zullen de beste verzekeringen voor je vergelijken en samen tot een perfect verzekeringspakket komen!

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

De wet verplicht iedereen die op een bromfiets rijdt zich te verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. De WA-dekking omvat schade die u een ander toebrengt. De premie voor WA is afhankelijk van uw leeftijd, uw postcode en no-claimkorting.

Diefstal

Deze verzekering biedt dekking voor schade ten gevolge van joyriding en diefstal of pogingen daartoe. De diefstalpremies zijn gebaseerd op de nieuwwaarde van uw brom- of snorfiets en uw postcode. U kunt deze dekking alleen sluiten in combinatie met een WA-dekking. Let op: uw brom- of snorfiets moet, behalve met het standaardslot, altijd op slot worden gezet met een ‘categorie 3’ ART- goed-gekeurd veiligheidsslot. Welke sloten dit zijn, is bekend bij uw bromfietsdealer. Of kijk op www.stichtingart.nl. In geval van diefstal moeten alle originele sleutels worden meegestuurd met de schade-aangifte.

Aanrijding

Deze verzekering biedt dekking voor aanrijdingschade (ook door eigen schuld), beschadiging en vandalisme. U kunt deze dekking alleen sluiten in combinatie met de verzekeringsvormen WA en diefstal. De premie is afhankelijk van uw leeftijd, uw postcode, de nieuwwaarde van uw brom- of snorfiets en de no-claimkorting. U heeft een bromfiets, scooter of brommobiel en zoekt een passende verzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing.

Vragen over uw bromfietsverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0543 532 656.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag