Inboedel woonkamer

Inboedelverzekering

  • Scherpe premie met uitstekende voorwaarden
  • Opnemen in woonpakket met korting
  • Garantie tegen onderverzekering
Vraag offerte aan

Inboedelverzekering

Inboedelverzekering aanvragen

Een inboedelverzekering is een verzekering die de waarde van de spullen in je huis of appartement dekt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: meubels, elektronica, kleding, huishoudelijke apparaten en kunst. Het doel van een inboedelverzekering is om je te beschermen tegen financiële verliezen als de spullen in je huis beschadigd raken of gestolen worden.

Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen beschikbaar, dus het is belangrijk om te kijken naar wat het beste bij je situatie past. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld dekking voor spullen die je meeneemt op reis, terwijl anderen alleen dekking bieden voor spullen die zich in je huis bevinden. Er zijn ook verzekeringen die alleen dekking bieden voor bepaalde soorten schade, zoals brand, inbraak of natuurrampen.

Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel dekking je nodig hebt. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen de hoogste waarde van hun spullen te verzekeren, terwijl anderen alle spullen willen verzekeren. Het kan ook handig zijn om een inventarisatielijst te maken van al je spullen, zodat je een goed idee hebt van wat je moet verzekeren.

Bij het kiezen van een inboedelverzekering is het ook belangrijk om te letten op de voorwaarden van de verzekering. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld alleen dekking voor spullen die aangeschaft zijn na de startdatum van de verzekering, terwijl anderen ook dekking bieden voor spullen die je al had voordat je de verzekering afsloot.

Als je een inboedelverzekering afsluit, zul je meestal een eigen risico moeten betalen bij een claim. Dit is een vast bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering de rest van de schade vergoedt. Het eigen risico kan per verzekeraar en per verzekeringspakket verschillen, dus het is belangrijk om dit te vergelijken voordat je een verzekering afsluit

We zijn ons vaak niet bewust van alle zaken die in ons huis staan. De waarde van de inboedel wordt daarom door velen onderschat. Ga maar eens na welke apparaten, meubels, kleding en verzamelingen u in uw woning aantreft.

Met een goede Inboedelverzekering bent u verzekerd tegen schade aan deze huisraad door bijvoorbeeld brand, schroeien, blikseminslag, diefstal of waterschade. Maar het is wel belangrijk dat u jaarlijks de waarde van uw inboedel in de gaten houdt tegen onderverzekering.

Onderverzekering

Zodra de waarde van uw inboedel hoger is dan de verzekerde waarde op uw polis, is er sprake van onderverzekering. U kunt dit voorkomen door regelmatig de inboedelwaardemeter in te vullen. Hiermee controleert u of de dekking van uw verzekering nog toereikend is. Dit is belangrijk, want bij onderverzekering keren verzekeraars niet de volledige schade uit.

Waarde inboedel berekenen

U zoekt een inboedelverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing.

Vragen over uw inboedelverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 0543 532 656.

Alle producten binnen de categorie Huis en Wonen

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag