Zo verkleint u het risico op een overval

Brand, inbraak, cyber en werkomstandigheden. Op tal van vlakken bent u als ondernemer bezig met veiligheid. De kans op een overval schat u misschien minder hoog in. Maar voor winkels en horecazaken is dit risico niet helemaal uit te vlakken. Wat kunt u doen om een overval te voorkomen?

anti-inbraaksysteem in winkel
Nieuws
Datum: 07-11-2023

Criminelen overvallen bij voorkeur een bedrijf waar ze veel contant geld of waardevolle spullen denken te kunnen halen. De detailhandel, horeca en transportsector zijn dan ook de belangrijkste doelwitten van overvallers. Verder is een winkel in een druk voetgangersgebied minder aantrekkelijk voor overvallers dan een bedrijf in een straat met weinig verkeer en weinig sociale controle.

Hoe en wanneer een overval?

Een overval kan op verschillende manieren plaatsvinden. Bij een hit en run stormen overvallers naar binnen terwijl ze schreeuwen, met een wapen dreigen en medewerkers dwingen de kassa-inhoud af te geven. Andere overvallers kiezen voor een iets rustigere aanpak. Ze komen als klant binnen en wachten een geschikt moment af om dan medewerkers te dwingen de kassa-inhoud te overhandigen. En ten slotte slaan overvallers juist toe tijdens het openen of sluiten van de zaak. Ze dwingen de nog of al aanwezige medewerker om de kluis te openen en het geld af te geven.

Verklein het risico

De impact van een overval is enorm. Het kan lang duren voordat de slachtoffers het trauma verwerkt hebben. Soms is er ook sprake van lichamelijk letsel. Daarom is het van het grootse belang om de kans op een overval tot een minimum te beperken.

Geldverzekering kan uitkomst zijn

De materiële schade van een overval kunt u gelukkig verzekeren. Zo kunt u op uw inventaris- en goederenverzekering een extra dekking kiezen of een aparte geldverzekering afsluiten. Wilt u weten wat voor uw bedrijf de beste oplossing is? Neem dan contact op met ons kantoor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag