Reisverzekering: geen dekking voor schade tijdens dagje uit in eigen land

Wat neemt u allemaal mee als u een dagje naar een pretpark, de dierentuin of een museum gaat? Waarschijnlijk is de waarde van die spullen hoger dan u zich realiseert. Maar wat nu als uw portemonnee wordt gestolen of uw camera kapot valt? Bent u dan wel verzekerd?

Een gezin gaat een dagje uit: kinder zitten in de kofferbak en krijgen wat te drinken van mama terwijl papa een foto aan het maken is van de omgeving
Nieuws
Datum: 12-06-2023

Het is een hardnekkig misverstand dat uw bezittingen tijdens een dagje weg zijn verzekerd via uw doorlopende reisverzekering. Zo'n verzekering keert namelijk pas uit als u kunt aantonen dat u elders heeft overnacht of als u een reservering voor tenminste één nacht kunt laten zien. Een dagje uit valt daar dus niet onder. Een uitzondering hierop kan een dagje naar het buitenland zijn.

Buitenhuisdekking of kostbaarhedenverzekering

Wilt u toch zonder zorgen om uw dure spullen ook in Nederland op pad? Dan kunt u kiezen voor een buitenhuisdekking op uw inboedelverzekering. Of u sluit een speciale elektronica- of kostbaarhedenverzekering af. Zo zijn uw bezittingen ook tijdens een dagje uit verzekerd.

Lees de kleine lettertjes!

Let wel goed op de voorwaarden. Die zijn meestal behoorlijk streng. Zo vergoeden de meeste inboedelverzekeringen met buitenhuisdekking schade als gevolg van zakkenrollen niet. Verder verwacht de verzekeraar dat u zelf alert én voorzichtig bent. Dus als uw tas van een terrasje wordt gestolen terwijl die naast u op de grond stond, is de kans klein dat u de schade vergoed krijgt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de buitenhuisdekking? Heeft u advies nodig voor een goede elektronica- of kostbaarhedenverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag zodat u ook optimaal verzekerd op pad gaat tijdens een dagje uit!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag