Zorg in 2024: waar moet u rekening mee houden?

Het zorgseizoen is weer begonnen. Alle premies voor de basis zorgverzekeringen van 2024 zijn inmiddels bekend. Voor veel mensen een reden te onderzoeken of de huidige zorgverzekering nog voldoet of dat een overstap naar een andere zorgverzekeraar interessant kan zijn.

Zorgverzekering, houten blokjes met zorg icoontjes op de achtergrond een arts met stethoscoop om

De basis zorgverzekering is één van de weinige verzekeringen die in Nederland verplicht is. Omdat de kosten van zorg elk jaar stijgen, gaat ook de premie van de zorgverzekering omhoog. Daarom kan het verstandig zijn om in november of december te onderzoeken of overstappen lonend is.

Basisverzekering
Zoals elk jaar verandert er ook in 2024 weer het één en ander aan de basis zorgverzekering. Datzelfde geldt voor de zorgtoeslag. In dit artikel hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet.

Aanvullende zorgverzekering
Ongeveer 85% van alle Nederlanders heeft een aanvullende zorgverzekering. Vaak sluiten ze die af bij de zorgverzekeraar waar ook hun basisverzekering loopt. En hoewel hun zorgvraag na verloop van tijd meestal verandert, kijken ze nog zelden om naar hun aanvullende verzekering. Geldt dat ook voor u? Lees dan zeker dit artikel.

Ouderenzorg
Ouderenzorg is nu en in de toekomst een belangrijk aandachtspunt voor onze vergrijzende samenleving. Niet alleen voor ouderen zelf, ook voor familieleden en vrienden, mantelzorgers en andere vrijwilligers. In dit artikel staan we stil bij de maatschappelijke impact ervan en blikken we vooruit naar de toekomst.

Uw zorgverzekering in 2024
Heeft u vragen over de basis zorgverzekering en aanvullende zorgverzekering in 2024? Uiteraard helpen we u graag verder. Neem gerust contact met ons op via het onderstaande formulier. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag