Zorgverzekering 2023: minder aanvullende pakketten en hoger eigen risico

Veel mensen willen volgend jaar op de premie van hun zorgverzekeringbesparen. Dat doen ze door voor een hoger eigen risico te kiezen of door zich minder goed te verzekeren voor aanvullende zorg.

Zorgverekering 2023
Nieuws
Datum: 13-12-2022

Vaak is het bittere noodzaak om te beknibbelen op de zorgverzekering, schrijft nu.nl. Naast de hoge energieprijzen en de dure boodschappen stijgt ook de premie van de verplichte basisverzekering met gemiddeld € 10 per persoon per maand. Daardoor zijn steeds meer huishoudens bang niet meer rond te komen met hun maandbudget.

Kritisch

Uiteraard kan het geen kwaad om weer eens kritisch te kijken naar uw zorgverzekering, de dekking ervan en wat u nu werkelijk nodig heeft. Want stel dat u jaarlijks hooguit € 100 tandartskosten heeft. Dan is een aanvullende tandartsverzekering vaak duurder.

Risico’s

Anderzijds: mocht u toch een dure behandeling nodig hebben, dan moet u die zelf betalen als u geen tandartsdekking heeft. Daarmee zitten er ook risico’s aan het bezuinigen op uw zorgverzekering. Hetzelfde geldt als u van plan bent om uw eigen risico te verhogen en bijvoorbeeld in het ziekenhuis moet worden opgenomen.

Vragen

Niemand kan precies voorspellen welke zorg hij of zij in de toekomst nodig heeft. Toch begrijpen we dat u houvast zoekt. Heeft u vragen over uw zorgverzekering? Dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij adviseren u uiteraard graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag